Kycklingsallad

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Servera kycklingsallad med ett gott rostat bröd. Denna sallad blir så saftig att man inte behöver någon dressing till, men vill man ändå ha en så prova gärna med en grön aioli.

  • Köttet från en grillad kyckling i små bitar
  • 1 liten burk majskorn (198 gr)
  • 1 burk ananasringar skuren i småbitar (560 gr burk)
  • 6 salladslökar, ringade
  • 2 gula paprikor, skuren i bitar
  • 4 tomater, i grova bitar
  • 0,5 dl hackad, färsk koriander
  • 3 portioner ris, kokt efter anvisningarna på paketet och kylt
  • 1 gurka, skuren i små bitar
  • 150 gr hackad salladskål eller någon annan god sallad
  • Saften från två limefrukter
  • 3 msk fisksås
  • 3 msk strösocker
  • 1-3 spanskpeppar, urkärnade och finhackade
  • Nymalen svartpeppar
  • Salt

Gör så här

Koka ihop strösocker, limejuice och fisksås i en rostfri kastrull tills hälften återstår. Blanda kyckling med alla grönsaker och riset. Slå över limekoket och blanda om. Smaka av med chili, salt och svartpeppar.

Servera med ett gott rostat bröd. Denna sallad blir så saftig att man inte behöver någon dressing till men vill man ända ha en så prova gärna med en grön aioli.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 − två =