Lyckasmedmat tips till när du ska göra kyckligpaj:
- Springform - Till den här pajen använder vi en springform som är 24 cm. En springform är en bakform med löstagbara kanter och passar utmärkt när du bakar pajer, mjuka kakor och cheesecake. De flesta springformarna är non-stick belagda och bakverken släpper lätt från formen. Springformar finns i olika storlekar och modeller med olika höga kanter beroende på om du vill baka höga tårtor och kakor eller en låg paj. Se våra springformar här >>
- Tårtfat - En god paj passar lika bra till vardagsmat som till fest. Ska du bjuda på paj til fest kan du servera den på ett snyggt tårtfat för en lyxig touch. Hos oss hittar du både låga och höga tårtfat i olika färger och material. Du hittar våra tårtfat här >>
- Tårtspade - En tårtspade är ett bra redskap när du ska skära upp paj. Den är både praktisk och snygg. Hitta en tårtspade som passar dig. Du hittar alla våra tårtspadar här >>
Kycklingpajen passar bra till både vardags och fest, och du kan med fördel förbereda pajen någon dag i förväg. Denna goda paj med kyckling och soltorkade tomater är både matig och smakrik och är god både till lunch och middag.
4 portioner
Tidsåtgång 60 minuter
Ingredienser Kycklingpaj
- Pajdeg:
- 2 ½ dl vetemjöl
- 75 g smör
- ¾ dl kesella gourmet
- Fyllning:
- 50 g soltorkade tomater fint strimlade
- 2-4 cm hackad purjolök
- 1 klyfta pressad vitlök
- 100 g riven parmesanost (eller västerbottenost)
- 350 g grillad kyckling i små bitar
- 150 g fetaost i tärningar
- ½ röd paprika, finhackad
- 3 ägg
- 1 1/3 dl kesella gourmet
- 1 ½ dl vispgrädde
Gör pajen såhär
-
Blanda vetemjöl, smör och kesella i en matberedare och kör till en deg.
-
Använd en springform på 24 cm med höga kanter och tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och högt upp på kanterna. Ställ in formen i kylen.
-
Om du använder torkade tomater, låt dem ligga i blöt ca 30 min. Om du använder inlagda, soltorkade tomater låt dem rinna av innan du strimlar dem. Sätt ugnen på 200°.
-
Blanda purjolök, vitlök, kyckling, paprika, fetaost och soltorkade tomater och lägg dem i pajskalet.
-
Vispa ägg, kesella och grädde. Blanda i den rivna osten och häll allt över pajen.
-
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Lyckas med mat tipsar!
- Låt pajen vila ca 10 min före servering och servera den gärna med galiamelon skuren i bitar.
Kategorier Pajrecept
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Mrs
Mycket snabb leverans av bra produkter. Jag fick bra hjälp innan köpet.