Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Kycklingpaj med soltorkade tomater

Matig kycklingpaj som du enkelt varierar tillbehör och innehåll i.

3.7 av 5 (165 recensioner)
Kycklingpaj med soltorkade tomater

Lyckasmedmat tips till när du ska göra kyckligpaj:

  • Springform - Till den här pajen använder vi en springform som är 24 cm. En springform är en bakform med löstagbara kanter och passar utmärkt när du bakar pajer, mjuka kakor och cheesecake. De flesta springformarna är non-stick belagda och bakverken släpper lätt från formen. Springformar finns i olika storlekar och modeller med olika höga kanter beroende på om du vill baka höga tårtor och kakor eller en låg paj. Se våra springformar här >>
  • Tårtfat - En god paj passar lika bra till vardagsmat som till fest. Ska du bjuda på paj til fest kan du servera den på ett snyggt tårtfat för en lyxig touch. Hos oss hittar du både låga och höga tårtfat i olika färger och material. Du hittar våra tårtfat här >>
  • Tårtspade - En tårtspade är ett bra redskap när du ska skära upp paj. Den är både praktisk och snygg. Hitta en tårtspade som passar dig. Du hittar alla våra tårtspadar här >>

Kycklingpajen passar bra till både vardags och fest, och du kan med fördel förbereda pajen någon dag i förväg. Denna goda paj med kyckling och soltorkade tomater är både matig och smakrik och är god både till lunch och middag.

4 portioner
Tidsåtgång 60 minuter

Ingredienser Kycklingpaj

  • Pajdeg:
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • ¾ dl kesella gourmet
  • Fyllning:
  • 50 g soltorkade tomater fint strimlade
  • 2-4 cm hackad purjolök
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 100 g riven parmesanost (eller västerbottenost)
  • 350 g grillad kyckling i små bitar
  • 150 g fetaost i tärningar
  • ½ röd paprika, finhackad
  • 3 ägg
  • 1 1/3 dl kesella gourmet
  • 1 ½ dl vispgrädde

Gör pajen såhär

  1. Blanda vetemjöl, smör och kesella i en matberedare och kör till en deg.
  2. Använd en springform på 24 cm med höga kanter och tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och högt upp på kanterna. Ställ in formen i kylen.
  3. Om du använder torkade tomater, låt dem ligga i blöt ca 30 min. Om du använder inlagda, soltorkade tomater låt dem rinna av innan du strimlar dem. Sätt ugnen på 200°.
  4. Blanda purjolök, vitlök, kyckling, paprika, fetaost och soltorkade tomater och lägg dem i pajskalet.
  5. Vispa ägg, kesella och grädde. Blanda i den rivna osten och häll allt över pajen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

Lyckas med mat tipsar!

  • Låt pajen vila ca 10 min före servering och servera den gärna med galiamelon skuren i bitar.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier Pajrecept

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13282 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se