Krämiga kokosmuffins

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Härlig goda muffinsar med mycket smak av kokos från kokboken Muffins och små pyntade cupcakes av Susannah Blake.

  • 90 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl krämig kokosmjölk
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 2/3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl riven kokos
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 msk mjölk
  • Garnering
  • 150 gr cream cheese
  • ¾ dl florsocker
  • 2 tsk saft av lime
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader
Ställ muffinsformar i plåtens fördjupningar
Vispa smör, kokosmjölk, och socker till en ljus, fluffig smet.
Vispa sedan i äggen, ett i taget.
Rör ner mjöl och bakpulver.
Tillsätt sedan riven kokos, limeskal och mjölk.
Skeda över smeten i muffinsformarna.
Grädda ca 17 minuter, tills muffinsen har rest sig och är gyllenbruna.
Kontrollera att de är färdiga med en provsticka.
Lägg över de färdiggräddade muffinsen på galler att svalna.

Vispa ihop cream cheese, florsocker och limesaft i en skål.
Ringla glasyren på muffinsen och strö över generöst med stora kokosflingor.

Källa: Muffins och små pyntade cupcakes av Susannah Blake

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + 7 =