Klassisk kladdkaka

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 2Röster medel: 4,00 av 5
Loading...

Ett enkelt recept på klassisk kladdkaka, kladdig och seg med mycket smak av choklad.

  • 100 gr smält smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • ströbröd

Gör så här

1. Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten (ca 22 cm)
2. Rör i hop socker, ägg, och det smälta smöret.
3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker samt salt och sikta sedan ned det i äggblandningen, rör om försiktigt.
4. Grädda i 200 graders ugn ca 18 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.

Det går bra att prova med en kökstermometer, kärntemperaturen bör ligga mellan 93-95 grader när kakan är färdig.

Kyl ned och servera med vispad grädde eller vaniljglass.

När du gör kladdkakor av denna typ, så är det viktigt att röra smeten och inte vispa. För om du vispar så kommer kakan att sufflera lite och då blir den inte lika seg.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fem =