Klassisk kladdkaka
Ingredienser
- Kladdkaka
- 2 ägg
- 3 dl socker
- ¾ flytande/smält smör
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 msk sirap
- 1 ½ dl vetemjöl
- Lime- och hallonsås
- 250 g frysta hallon
- Ca 1 ½ dl florsocker
- Saften från 1 ½ lime
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Vispa äggen och sockret i en ganska stor bunke.
-
Rör i smöret.
-
Blanda i kakao, vaniljsocker, salt och sirap.
-
När det är blandat så har du till sist i vetemjölet
-
Fördela smeten i sex små portionsformar och grädda i ca 18 min.
-
Hallonsås
-
Mixa hallonen och limesaften i en mixer.
-
Häll i florsocker och mixa igen (om du tycker att den är för sur så kan du ha i lite mer florsocker).
Lyckas med mat tipsar!
- Denna kladdkaka går även att göra i t ex en springform!
köp
Har under många år handlat från Lyckas med mat. Själv är jag intresserad av matlagning och här finns ett bra underlag...