Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Kladdkaka med kanel och marsipan

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Sanna Sjöberg från Trollhättan som skriver: Jag har bakat en kladdkaka med kanel och marsipan. Jag älskar jul och jag tänker på marsipan och kanel när jag tänker på jul så för mig var det naturligt att blanda i dem i min kladdkaka, en redan underbar kaka som går att variera på många olika sätt.

4.21 av 5 (24 recensioner)
Kladdkaka med kanel och marsipan

Bra att ha till kladdkakan

  • KakaopulverKakao från Valrhona är en stor favorit. Har du en gång bakat eller gjort varm choklad med den här kakaon vill du aldrig gå tillbaka till en enklare. Här hittar du kakaopulver till din kladdkaka >>>
  • Chokladknappar - Att baka med chokladknappar är väldigt enkelt! Du kan använda dessa chokladknappar i alla bakverk som inkluderar choklad för att förstärka den goda chokladsmaken. Se alla våra olika chokladvarianter här >>> 
  • Springform - En springform är en bakform med löstagbara kanter och passar utmärkt när du bakar kladdkaka. De flesta springformarna är non-stick belagda och bakverken släpper lätt från formen. Det finns mängder av olika formar att välja mellan - hitta din perfekta springform här! >>>
  • Förberedelser: ca 15 minuter.
  • Tillagning ca: ca 20 minuter
  • Klart på: 35 minuter
  • 10-12 bitar
  • Pâtisserie
Kladdkaka med kanel och marsipan har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 500 kcal

Kladdkaka med kanel och marsipan

  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100g smör
  • ½ tsk salt
  • 1-2 tsk kanel (beroende på smak, vill du ha lite mildare kanelsmak använd 1 tsk, vill du ha tydligare kanelsmak använd 2)
  • 100g marsipan

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en springform.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en skål med en gaffel.
  6. Blanda samman smöret och de torra ingredienserna med äggsmeten. Blanda försiktigt.
  7. Riv marsipanen grovt och rör ner det i smeten.
  8. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  9. Medan kladdkakan svalnar vispa grädde.
  10. Pudra över med florsocker och servera med vispad grädde.

Lyckas med mat tipsar!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier Kladdkaka

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13275 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se