Kanelbullar

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 4,00 av 5
Loading...

Recept på klassiska kanelbullar, med smak av kanel och kardemumma.

  • Deg
  • ca 850 g vetemjöl
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • Topping
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker

Gör så här

1. Smält matfett, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
2. Smula ned jästen i en degbunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen har löst sig.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen smidig för hand eller i maskin till degen släpper bunkens kanter.
4. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
6. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka.
7. Bred på ett tunt lager av fyllningen och rulla ihop kakan till en rulle. Skär rullen i 10 delar och lägg bitarna med snittytan uppåt i pappersformar.
8. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
9. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker på. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + ett =