• 800 g benfri högrev, bog eller ytterlår av älg i tärningar 2*2 cm
  • 6-8 korn kryddpeppar, grovt krossade
  • 6-8 korn svartpeppar, grov krossade
  • 1-2 morötter i 1 cm tjock slantar
  • 1 gul lök grov hackad
  • 4-5 filéer Grebbestads ansjovisfiléer
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • 1-2 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 4-5 dl vatten
  • maizena, redning för bruna såser

Kalops av älg blir bara godare om man kokar den dagen innan man ska äta den. Det är en rätt som kan göras storkok av och frysas in.

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...Loading...

Gör så här

1. Bryn köttbitarna gyllenbruna i smöret. Lägg i lök och morötter, bryn med i någon minut.

2. Slå på vatten så allt täcks. Tillsätt buljongtärning, lagerblad, ansjovisfilé, peppar och låt allt koka under lock tills köttet är mört. 1-1,5 timme beroende på styckningsdetalj. Red till önskad tjocklek med maizenaredningen och smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis, knäckebröd och inlagda rödbetor.