Kalops på älg - Lyckasmedmat.nu
Recept – Lyckasmedmat.nu
Gillar du kladdkaka?
www.kladdkakan.se
Titta då in här på www.kladdkakan.se, här hittar du våra godaste kladdkakor.
Pajrecept
www.pajrecept.nu/pajer
Gillar du pajer kolla då in sajten pajrecept.nu.

Kalops på älg

Startsida » Matrecept » Viltrecept » Kalops på älg
4 2 timmar
4 ~ 2 timmar
kalops_s

Kalops av älg blir bara godare om man kokar den dagen innan man ska äta den. Det är en rätt som kan göras storkok av och frysas in.

  • 800 g benfri högrev, bog eller ytterlår av älg i tärningar 2*2 cm
  • 6-8 korn kryddpeppar, grovt krossade
  • 6-8 korn svartpeppar, grov krossade
  • 1-2 morötter i 1 cm tjock slantar
  • 1 gul lök grov hackad
  • 4-5 filéer Grebbestads ansjovisfiléer
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • 1-2 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 4-5 dl vatten
  • maizena, redning för bruna såser

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...Loading...

<h2>Gör Kalopsen så här</h2>

1. Bryn köttbitarna gyllenbruna i smöret. Lägg i lök och morötter, bryn med i någon minut.

2. Slå på vatten så allt täcks. Tillsätt buljongtärning, lagerblad, ansjovisfilé, peppar och låt allt koka under lock tills köttet är mört. 1-1,5 timme beroende på styckningsdetalj. Red till önskad tjocklek med maizenaredningen och smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis, knäckebröd och inlagda rödbetor.

Kommentera

Kommentera

Mugg etiketter

Mugg etiketter

SE I WEBBUTIKEN

Citrusskalare

Citrusskalare

SE I WEBBUTIKEN

Pajform med löstagbar botten

Pajform med löstagbar botten

SE I WEBBUTIKEN