Jordgubbscaupcakes

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Söta minicupcakes med färska jordgubbar och en frosting med smak av lime och jordgubb.

  • Muffins:
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 rumstempererade ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • Ca 150 gram färska jordgubbar
  • Frosting:
  • 110 gram smör
  • 4,5 dl florsocker
  • 150 gram philadelphiaost
  • 2,25 tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk pressad limesaft
  • Rivet skal från en lime
  • Jordgubbsarom som ger både smak och färg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör, socker och vaniljsocker mjukt och fluffigt. Blanda ner ett ägg åt gången.
3. Blanda mjöl och bakpulver ordentligt i en separat bunke, och häll sedan i de torra ingredienserna varvat med mjölken i smörsmeten. Vänd runt smeten tills allt är blandat.
4. Hacka jordgubbarna i små bitar och vänd ner i smeten.
5. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till cirka 2/3 med smet.
6. Grädda i ungefär 8-10 minuter, prova med en sticka. Ta ut muffinsarna ur muffinsplåten och låt svalna på galler.
7. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Prova dig fram med jordgubbsaromen.
8. Spritsa frostingen på dina muffins och garnera med en halv jordgubbe.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva + 3 =