Jordgubbar med limekräm

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Jordgubbar är sommar för de allra flesta. Jordgubbar serverade med en vaniljkräm med limesmak är en uppskattad dessert en ljummen sommarkväll.

  • 2 dl mjölk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 msk maizenamjöl
  • rivet skal från 2 limefrukter (endast det gröna)
  • 3 msk pressad lime
  • 0,5-1 dl socker
  • 6 äggulor
  • 2 liter rensade jordgubbar

Gör så här

1. Blanda mjölk och grädde, koka upp.
2. Vispa upp socker, limesaft, limeskal, majsstärkelse och äggulor i en annan kastrull. Slå den kokande gräddblandningen över i den andra kastrullen under kraftig vispning.
3. Sjud sedan krämen på svag värme under vispning tills den tjocknar. Ta från värmen och kyl den i vattenbad eller kylskåp. Kom ihåg att fortsätta vispa i krämen ca en minut efter du tagit den från värmen så att den inte spricker av eftervärmen i kastrullen.
4. Skiva eller klyfta jordgubbarna, lägg upp dem på en tallrik och servera med limekräm.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =