Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Macarons gul och blå

Macarons i gult och blått eftersom de är bakade på Kungens födelsedag. De är fyllda med nougatganache.

3.86 av 5 (7 recensioner)
 Macarons gul och blå
  • Förberedelser: ca 45 minuter.
  • Tillagning ca: ca 15 minuter
  • Klart på: 60 minuter
  • 40 Macarons
  • Pâtisserie
Macarons har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 492 kcal

Macarons gul och blå

Ingredienser Macarons

  • 60 gr äggvita
  • 150g finmalt och siktat mandelmjöl
  • 150g florsocker
  • 300 gr italiensk maräng
  • Valfri pastafärg och smakessens

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, florsocker och eventuell färg och essens, rör ned äggvita och italiensk maräng. Blanda försiktigt till en slät smet.
  3. Fyll en sprits med rund håltyll (ca 8 mm) spritsa upp ”klickar” på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Ungefär lika stora klickar som femkronors mynt.
  4. Låt dina Macarons vila i minst trettio minuter, så minskar risken attt de spricker vid gräddning.
  5. Grädda i ca 13 minuter utan varmluft.
  6. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt Macaronerna svalna, lossa dem sedan försiktigt från pappret.
  7. Fyll med valfri ganache eller mousse.

Lyckas med mat tipsar!

  • En macaronmatta i silikon gör det enkelt att få alla macaroner i exakt samma storlek!
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier Småkakor

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13281 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se