Inlagd sill

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Recept på inlagd sill, en klassiker på svenska smörgåsbordet.

  • 1 burk (420 gr) urvattnade sillfiléer skuren i bitar
  • 2 rödlökar i tunna skivor
  • 0,5 dl hackad dill
  • Lag:
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 grovt krossade kryddpepparkorn
  • 2st lagerblad
  • 5 kryddnejlikor

Gör så här

1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Lägg dem i en glasburk med lock tillsammans med löken och dillen.
2. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp. Låt lagen kallna och häll den över sillen. Låt sedan sillen stå ett dygn innan ni serverar.

Det här receptet på inlagd sill fungerar även bra som grund till andra sillrecept.

Låt sillen rinna av i ett durkslag och blanda den sedan med såsen som sillen ska smaksättas med, till exempel hovmästarsås.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 10 =