Inkokt lax

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 5,00 av 5
Loading...

Recept på den klassiska inkokta laxen, söt och sur samtidigt med mycket smak av dill.

  • Inkokningslag
  • 1 liter vatten
  • 2 msk salt
  • 1 lagerblad
  • 4-5 vitpepparkorn
  • 1 skalad gul lök i skivor
  • 2 msk ättiksprit
  • 4 msk socker
  • 2 msk dillfrö
  • 700 gr skinnfri laxfilé

Gör så här

Koka upp alla ingredienser till lagen och låt dem sjuda i 5 minuter. Sila sedan lagen över laxen och sjud fisken i ugnen på 100 grader tills laxen har en kärntemperatur på 65 grader. Låt fisken svalna i spadet och servera den kall med kokt färskpotatis och ett gott knäckebröd.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva + 6 =