Indisk kyckling med taboule

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 2,00 av 5
Loading...

En blandning av kulturer och smaker, kyckling med indiska smaker serveras med tabouleh från Libanon. Våga prova en spännande blandning!

  • 1 hel kyckling
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk krossad vitlök
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm mald muskotnöt
  • 1 krm krossad grön kardemumma
  • 1 krm chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk salt
  • 2 msk matolja
  • 1 krm röd karamellfärg (kan uteslutas)

Gör så här

Kyckling

1. Vispa ihop yoghurt och kryddor i en stor skål, sätt ned kycklingen och se till att det är marinad över hela.
2. Låt kycklingen stå i kylskåp över natten.
3. Indirektgrilla kycklingen på utegrillen eller grädda den i ugn på 170 grader tills den är 72 grader inne vid lårbenet.
4. Tag ut kycklingen ur ugnen/grillen och vira in den i folie och låt den vila i minst 20 minuter innan den skärs upp.
5. Viktigt! om man trancherar direkt så kommer kycklingen att tappa en hel del vätska.

Tabouleh

Blanda couscous med kryddor och hackade grönsaker. Slå över det kalla vattnet, täck med plastfilm och låt de hela svälla i kylen ca en timme. Smaka eventuellt av med mer salt.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × tre =