Hjortronparfait

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Parfait, här med smak av hjortron är en frusen glassefterrätt. Enkel att göra och du tillsätter ditt valfria smakämne. Efter att du vispat ihop den ska den frysas in och tas ut en stund innan den serveras.

  • 3 äggulor
  • 4-5 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1-1,5 dl hjortronsylt kokat med syltsocker

1. Vispa äggulor med florsocker, hårt det ska ”gå att skriva i den”.
2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen.
3. Blanda hjortronsylten i de vispade äggulorna. Blanda grädden i din äggblandning.
4. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.
Servera med lite extra hjortronsylt, om man vill kan man passera sylten innan så att man slipper kärnorna.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 5 =