Het champinjon -och räksoppa

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 1,00 av 5
Loading...

En het och smakrik asieninspirerad soppa med smak av galangal och chili. Ät den gärna som förrätt eller värmande huvudrätt en kall vinterdag.

  • 400 gr stora räkor, med stjärtfenorna kvar
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 5 skivor galangal (ingefäraliknande krydda)
  • 5 kaffir limeblad
  • 3 röda thaichili
  • 100 gr färska champinjoner
  • 2 msk thai fisksås
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 1 msk thai chilipasta
  • 2 msk hackad koriander

Gör så här

1 Koka upp kycklingbuljongen. Krossa citrongräset och skär i fem cm långa bitar, lägg dessa i buljongen tillsammans med galangal.
2 Skölj, skala och ta bort den svarta randen på räkorna, lämna stjärtfenan kvar. Lägg sedan räkorna i den kokande buljongen. Skär svampen i halvor, tillsätt och rör om. Koka räkorna max två minuter, kokar man längre blir de sega.
3 Krydda efter behag med chilipasta, fisksås och limejuice. Krossa den röda chilin i en mortel strax innan du tillsätter den. Tillsätt den hackade koriandern och hackade kaffirbladen.

Ta bort grytan från värmen. Klart att servera.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 15 =