Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Brioche Hamburgerbröd

Ett gott och smakrikt briochebröd som vi bakar till Hamburgerbröd med två sorters mjöl.

3.69 av 5 (306 recensioner)
Brioche Hamburgerbröd

Från Brie i Frankrike kommer inte bara fantastiskt goda ostar utan även Briochebröd. Gyllene luftigt lätta bröd med ljuvlig smörsmak som fås av ägg, smör och en lite längre jäsningstid. Men ni vet ju vad man brukar säga, den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge! Nästa gång det vankas hamburgare, testa detta recept istället för köpesbröd och vi lovar dig att du aldrig kommer vilja byta tillbaka!

Ingredienser

Hamburgerbröd

  • Förberedelser: 20 minuter.
  • Tillagning: ca 20 minuter
  • Klart på: 40 minuter och ca 2 timmars jäsning
  • 8 Hamburgerbröd
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Hamburgerbröd
  • 285 kcal
  • 3 msk varm mjölk
  • 2,36 dl varmt vatten
  • 25 gram färsk jäst eller 12 gr torrjäst
  • 2 1/2 msk socker
  • 2 ägg
  • 7,1 dl (ca 425 gr) vetemjöl special
  • 0,8 dl (ca 50 gr) vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 40 gr mjukt smör

Gör så här

  1. Blanda vatten, mjölk, jäst och socker och låt stå i ca 5 minuter tills det börjat skumma. Vispa upp ett ägg under tiden.
  2. Vispa ihop mjöl och salt. Tillsätt smöret och smula ihop allt med fingrarna.
  3. Rör ner jästblandningen och det uppvispade ägget i mjölblandningen till en degig konsistens.
  4. Skrapa ur degen på en ren, omjölad bänk och knåda, vänd och slå den mot bänken i ca 8-10 minuter, tills den fått en slät och elastisk konsistens.
  5. Forma degen till en boll och lägg tillbaka i bunken. Tack med plast och låt jäsa till dubbel storlek i 1-2 timmar.
  6. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  7. Dela degen i 8 lika stora delar och forma dem varsamt till bollar, lägg på plåten. Täck med handduk och låt jäsa ytterligare 1-2 timmar.
  8. Ställ in en bakplåt med vatten i botten på ugnen, och förvärm den till 200 grader.
  9. Vispa upp ett ägg tillsammans med 1 msk vatten och pensla bröden.
  10. Grädda bröden i ca 15 minuter. Vänd plåten efter halva tiden.
  11. Låt svalna på galler under bakduk

Bra redskap till hamburgerbröd

Lyckas med mat tipsar!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13281 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se