Hallon -och lakritsbakelse

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Hallonmousse på tunn botten med härlig lakrits kolasmak, perfekt som efterrätt efter en god middag.

  • Botten
  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 8-10 turkisk peppargodisar
  • Garnering
  • 2,5-3 dl vispad grädde
  • 1,5 dl hallon
  • Ev. färska hallon till garnityr

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och kakao. Sikta ner i smeten.
Tillsätt det smälta smör.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Ta fram under tiden ett bakplåtspapper och strö över lite strösocker.
Stjälp upp kakan på pappret och dra försiktigt bort det övre pappret.
Pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar.
Strö över krossad lakrits (turskisk peppar).
Skär fyrkantiga rutor eller använd pepparkaksformar, tex ringar för att få runda bottnar.
Koka ihop hallonen med lite gelésocker, ca 1 minut. Låt svalna.
Vispa grädden fast och rör ned hallonsylten samt lite krossad turkisk peppar om du har kvar någon.
Klicka ut grädden och dekorera med hallon.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio − sex =