Grundrecept parfait

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 19Röster medel: 3,21 av 5
Loading...

Parfait är en frusen glassefterrätt, enkel att göra och du tillsätter ditt valfria smakämne. Efter att du vispat ihop den ska den frysas in och tas ut en stund innan den serveras.

  • 3 äggulor
  • 4-5 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Ditt smakämne

Gör så här

Detta grundrecept har jag snappat upp från Luleå stadshotell när jag arbetade där. Jag vet inte vem som har skrivit det från början, men jag tror att det kommer från vår ”kallskänks guru” Sollan.

1. Vispa äggulor med florsocker, hårt, det ska ”gå att skriva i den”.
2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
3. Blanda ditt smakämne i de vispade äggulorna, blanda grädden i din äggblandning.
4. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =