• 1 hel kyckling 1,2-1,4 kg
  • 1 sats kyckling rub

Grillad kyckling är alltid gott och enkelt att tillaga. Servera gärna med coleslaw.

Gör så här

Gnid in kycklingskinnet med kryddorna och slå 2 msk olivolja över.
Grilla i 175 graders ugn eller på utegrillen. Om du grillar i ugnen tar du ut och öser kycklingen ett par gånger under tillagningstiden.

Om du indirektgrillar på utegrillen gör du en enkel penslingssås.
Blanda 2 msk sirap, 1 tsk senapspulver och 2 msk vatten som du penslar kycklingen med ett par gånger under tillagningen.

Kontrollera med en kökstermometer att kycklingen är klar, säkerhetsgränsen för kyckling är 75 grader.
Vira in kycklingen i folie och låt den svalna i minst en kvart innan du skär upp den.

Servera med potatissallad eller coleslaw.

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...Loading...