Recept – Lyckasmedmat.nu
Wilton muffinsformar
www.lyckasmedmat.se/muffinsformar
Läckra muffinsformar från den amerikanska muffinspecialisten.
Gillar du kladdkaka?
www.kladdkakan.se
Titta då in här på www.kladdkakan.se, här hittar du våra godaste kladdkakor.

Frusen banancheesecake

Startsida » Matrecept » Efterrätter » Frusen banancheesecake
10-12 40 minuter och 2 timmar i frysen
10-12 ~ 40 minuter och 2 timmar i frysen

En dessert till alla som gillar cheesecake men även till dem som gillar kombinationen banan och choklad.

  • 16 digestivekex
  • 100 gr smör
  • 2 msk kakao
  • 2 msk sirap
  • 3 mogna bananer
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl socker
  • 400 gr färskost, typ Philadelphia
  • 50 gr mörk choklad

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Gör så här

Välj en springform ca 24-28 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna.
Krossa kex och blanda med smör, sirap och en matsked kakao. Tryck ut blandningen i botten på formen.
Mosa bananer i en skål tillsammans med färskost. Riv mörk choklad i flisor och blanda hälften i smeten.

Knäck äggen och separera gulor från vitor. Vispa äggvitan fast. Vispa sedan grädden i en annan bunke.

Vispa äggulor och socker.

Blanda samman alla ingredienser: blanda äggulor och socker med banan och färskost. Rör sedan i den vispade grädden och till sist den vispade äggvita.Det gör du försiktigt så luften inte ska försvinna från smeten.

Sikta kakao över smeten med en sil och rör sedan försiktigt med en slev så kakan blir lätt marmorerad. Häll smeten i formen och ställ in den i frysen, några timmmar eller över natten.

Ta fram kakan 30-60 minuter före servering och låt den tina i kylskåp.

Servera med skivade bananer, riven choklad och eventuellt kolasås.

Kommentera

Kommentera

Muffinsform ljusblå rutor

Muffinsform ljusblå rutor

SE I WEBBUTIKEN

Olivurkärnare

Olivurkärnare

SE I WEBBUTIKEN

Ballonger Retirement

Ballonger Retirement

SE I WEBBUTIKEN