Dajm

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 1Röster medel: 3,00 av 5
Loading...

Detta Dajmrecept ger mersmak, så det är lika bra att göra dubbel sats på en gång.

  • 2 msk smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk kakao
  • 1 ½ dl strösocker
  • 50 gr flagad mandel
  • 100 g ljus blockchoklad

Gör så här

1. Bryn sockret till en ljus karamell i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan sirap, kakao och mandel. Rör tills det blir lättflytande, tillsätt sedan smör under omröring.

2. Bred ut smeten på oljat bakplåtspapper. Låt stelna 30 sekunder skär sedan skåror i den mjuka massan. Låt svalna, bryt sedan bitarna efter skårorna.

3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro, doppa ovansidan av dajmbitarna i den smälta chokladen, lägg tillbaka på bakplåtspappret, ställ sedan kallt till dess chokladen hårdnar.

Detta Dajmrecept ger mersmak, så det är bäst att göra dubbel sats på en gång.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 − 1 =