Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Daim

Ett recept på krispig Daim med smak av choklad och mandel.

3.63 av 5 (268 recensioner)
Daim

Bra produkter när du ska göra daim:

  • Sockertermometer - Få till en perfekt knaprig daim enkelt genom att få den till rätt temperatur. Mätt tempereturen med en sockertermometer som tål höga temperaturer. Vår sockertermometer från KitchenCraft mäter temperaturer i både celcius och fahrenheit och mäter från 50°C upp till 200°C.
  • Gjut och bakbalk - Med en justerbar bakbalk får du till raka kanter och kan välja önskad storlek på dina konfektyrhantverk. Gjut - och bakbalkarna från Pufz finns i två olika storlekar, den stora är 30 x 30 cm och den lilla är 15 x 15 cm.
  • Smältskål - Smält din choklad enkelt och utan kladd med en smältskål. Smältskålen från Funktion är tillverkad i stål och är tillverkad för att smälta choklad över vattenbad. Skålen har två hällpipar, handtag och litet stödhandtag som gör att den ligger säkert över kastrullen när du smälter chokladen. Den här smältskålen har platt botten vilket gör att du kan ställa ner den utan att den tippar.

Daim

Ingredienser

4 portioner
Tidsåtgång 30 minuter

Gör så här

  1. Bryn sockret till en ljus karamell (150 grader) i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt sedan sirap, kakao och mandel. Rör tills det blir lättflytande, tillsätt sedan smör under omrörning.
  3. Bred ut smeten på smort bakplåtpapper. Låt stelna 30 sekunder skär sedan skåror i den mjuka massan.
  4. Låt svalna, bryt sedan bitarna efter skårorna.
  5. Smält chokladen i vattenbad med en smältskål eller mikro, doppa ovansidan av daimbitarna i den smälta chokladen, lägg tillbaka på bakplåtspappret eller på ett ugnsgaller.
  6. Ställ sedan svalt till dess chokladen hårdnar.

Lyckas med mat tipsar om Daim!

  • Var noga med att kolan kokar till rätt temperatur så att den blir riktigt hård och krispig när den stelnar. En bra termometer hittar du här!
  • Använd en silikonform för att skapa egna formen och figurer i choklad.
  • Slå in din färdiga Daim i fint papper med ett vackert snöre runtom så blir det en trevlig gå-bort-present.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13277 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se