Till chokladsnittarna:
- Kakao - Hemligheten bakom de ljuvliga chokladsnittarna! Den rika och intensiva smaken från kakao förstärker chokladens närvaro och ger en djupare njutning. En perfekt ingrediens som ger dessa småkakor en extra touch av chokladig lyx! Här hittar du kakao av bästa kvalitet.
- Bakplåt- En oumbärlig kompanjon när du gör chokladsnittar! Den jämnar ut värmen, förhindrar att kakorna fastnar och ger en jämnare och sprödare botten. Med en bakplåt är dina chokladsnittar på väg mot perfektion! Välj en bakplåt som passar dig här.
- Avsvalningsgaller - En hemlighet för perfektion när du gör chokladsnittar! Ett avsvalnigsgaller är perfekt när kakorna är gräddade och ska svalna. Med ett avsvalningsgaller får dina chokladsnittar den ultimata finishen! Köp bakgaller här.
- Strössel - Strössel eller pärlsocker, det lilla extra som lyfter dina chokladsnittar till en festlig nivå! Dessa dekorationer ger inte bara en vacker färgglädje, utan också en knaprig och rolig textur som gör varje tugga till en glädjefylld upplevelse! Kolla in våra hundratals olika strössel!
Dessa små kakor är en klassiker på kakfatet! Chokladsnittar eller skurna chokladkakor älskas av både stora och små och är inte alls svåra att baka. Sega chokladsnittar är gott till kaffe, saft eller ett iskallt glas mjölk! Fyll kakburken med småkakor så är du alltid redo när du får oväntat besök! Alla bilder i denna guide är tagna av Amanda - klicka här för att komma till hennes instagram-konto.
Skurna chokladsnittar
- Förberedelser: ca 8 minuter
- Tillagning ca: ca 12 minuter
- Klart på: 20 minuter
- 48 kakor
- Pâtisserie
- 550 kcal
Ingredienser
- 200 g smör
- 2 ½ dl socker
- 5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 ägg
- Pensling och garnering
- 1 ägg
- Pärlsocker
Gör snittarna såhär
-
Ugnstemperatur 200°C eller 175°C i varmluftsugn
-
Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
-
Dela degen i 6 delar.
-
Forma delarna till rullar och lägg tre rullar på varje plåt klädd med bakplåtspapper eller direkt på smord plåt. Platta till dem lite.
-
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
-
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
-
Medan de är lite varma skär du dem i 2-3 cm breda, sneda snittar låt sedan kakorna svalna på ett bakgaller.
Lyckas med mat tipsar!
- Prova att blanda i lite lakritspulver i kakdegen om du gillar lakrits!
- Byt ut pärlsockret mot ett färgglatt strössel!
- Istället för skurna chokladsnittar kan du använda en kaksprits för andra fomer på kakorna.
- Vi har massor av goda recept där vi använt chokladknappar - här hittar du alla chokladrecept.
Hur förvaras chokladsnittarna?
Förvara chokladsnittarna i en burk med tättslutande lock så håller dom i minst 2 veckor. Kakorna går även bra att frysa in, då håller dom i ca 3 månader.
Kan man göra glutenfria chokladsnittar?
Det går alldeles utmärkt att baka glutenfria chokladsnittar. Byt ut vetemjölet mot en glutenfri mjölmix.
Hur länge ska chokladsnittarna gräddas?
Du väljer själv hur stora eller små du önskar dina chokladsnittar. Färre men större eller fler men mindre, det beror lite på hur många du vill ha. Men tänk på att gräddningstiden är lite olika beroende på storlek. Korta ner gräddningstiden om du gör små chokladsnittar.
Kategorier
- Blåbär - Recept, guider och inspiration
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrätt
- Efterrättspaj
- Baka med barn - enkla bakverk för barn
- Godis & Karameller - Recept
- Grillrecept
- Hemgjord glass - glass recept
- Julgodis 2024
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd - baka eget bröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins Recept
- Nordic Ware recept
- Nyårsdessert - efterrätt nyår
- Ostpaj
- Pajrecept
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskgodis
- Påskmat
- Rabarber - Recept och inspiration till somriga eft
- Recept på Julmat
- Samarbeten
- Smoothie
- Smulpaj
- Småkakor
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Tårtfyllningar
- Quiz
- Baka glutenfritt - Glutenfria recept
Snabbt och bra
Bra och snabb service