Daimcookies

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

En form av chocolate chip cookies med Daim och mörk choklad.

  • 75 gram mörk choklad
  • 2 stycken Dubbeldaim
  • 75 gram rumsvarmt smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • ½ tsk balpulver
  • 2 dl havregryn
  • Garnering:
  • 50 gram mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka choklad och Daim.
Blanda smör, strösocker och farinsocker, och blanda sedan i ägget.
Häll mjöl, salt och bakpulver i en separat skål och blanda. Häll sedan i mjölblandningen i smörsmeten tillsammans med havregrynen.
Knåda till sist in hackad choklad och Daim.
Rulla små bollar av degen, ca 25 gram styck, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till något.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Smält chokladen till garneringen i en spritspåse antingen i micron eller i en kastrull med vatten. Spritsa sedan chokladen över kakorna.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 + sex =