Citron -och lakritsmuffins

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Mumsiga lakritsmuffins med lemon curd i topping som ger extra mycket smak. Lemon curd är en citronkräm som du enkelt kan göra själv eller köper i välsorterade matbutiker.

  • 100 g smör
  • 4 Kick lakritskola à 19 g.
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpuler
  • 1/2 dl youghurt naturell 3%
  • Ugnstemperatur: 200 grader
  • Topping:
  • 1 dl lemon curd
  • 100 g färskost typ philadelphia
  • 50 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker

Gör så här

1. Smält smöret och låt svalna. Hacka lakritskolan i små bitar.
2. Sätt på ugnen och placera ut muffinsformar på plåt.
3. Använd gärna en muffinsplåt.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Riv ner skal av hela citronen.
6. Blanda mjöl, kolabitar och bakpulver. Vänd ner detta i äggsmeten.
Blanda om och rör sedan ned youghurt, det avsvalnade smöret och pressa i en matsked citronsaft.
7. Blanda väl och föredela sedan smeten i muffinsformar. Gärna med en spritspåse så blir det mindre kladd.
8. Grädda mittt i ugen 15-17 minuter för normalstora muffins. Tio minuter för minimuffins. Låt svalna.
9. Toppingen gör du genom att blanda lemon curd, färskost och smör smidigt.
Blanda ner florsocker, sedan är det klart för garnering.
Muffinsen på bilden är dekorerade med spritspåse och en stjärntyll 14 mm.
Denna topping är lite tung så istället för att spritsa kan du bre ut den och dekorera med strössel sedan.
På bilden ser du muffinsformarna Hillary Small från Vestli House.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =