• 30 gr färsk jäst
  • 2 msk honung
  • 5 dl kallt vatten
  • ca 800 gr vetemjöl special
  • 100 durumvete eller managryn
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl extra virgin olivolja

Ciabatta är ett kalljäst bröd som betyder toffel på italienska. Det är ett smakrikt matbröd som passar till frukost, lunchmackan eller varför inte till picnicen!

Gör så här

1. Häll allt mjöl i köksmaskinens bunke tillsammans med det kalla vattnet, honung och olivolja, dela jästen i småbitar och lägg i.
2. Arbeta degen smidig, 16 minuter utan salt. Tillsätt salt och blanda i två minuter till.
3. Låt degen jäsa under plast i minst 2 timmar. Om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den.
4. Dela degen i 8 delar, rulla dem till korvform platta sedan ut till de är ungefär 10 cm långa, 2,5 cm tjocka och 5 cm breda, jäs ca 45 minuter till dubbel storlek.
5. Grädda i 225 graders ugn ca 25 minuter tills de är 97 grader i kärntemperatur. Låt dem sedan svalna på galler.

Ciabatta blir bäst om man kalljäser degen i kylen över natten.

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...Loading...