Chokladmuffins med philadelphiatopping

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 2Röster medel: 5,00 av 5
Loading...

Chokladmuffins med philadelphiatopping är riktigt goda muffins i två lager – det undre lagret är en saftig chokladmuffins med smak av banan, medan det övre lagret är en lite seg philadelphia-topping med banan och choklad.

  • Philadelphiatopping:
  • 250 gram Philadelphia
  • 1,2 dl strösocker
  • 1 mosad banan
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 250 gram chokladknappar/hackad choklad, mörk eller ljus, det du föredrar
  • Chokladsmet:
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2,3 dl strösocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 2 mosade bananer
  • 4 msk smaklös olja
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2-3 msk mjölk

Gör så här
Philadelphia-topping:

1. Vispa philadelphia och socker till en fluffig smet.
2. Tillsätt mosad banan, ägg och vaniljextrakt och blanda ihop allt.
3. Rör i chokladknapparna och ställ åt sidan.

Chokladsmet:

1. Sikta mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke, och blanda i socker.
2. Tillsätt mosad banan, olja, vaniljextrakt och mjölk och vispa tills allt är blandat. Smeten blir ganska tjock och kletig.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Placera minimuffinsformar i en minimuffinsplåt.
5. Fyll formarna ungefär till hälften med chokladsmeten.
6. Lägg på ett lager philadelphia-topping.
7. Grädda i ca 20 minuter.

chokladmuffinsphiladelphia2

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 1 =