Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Chokladkaka med honungsglasyr

Chokladkaka med kladdig honungsglasyr är en försvinnande god kaka med både kakao och mörk choklad i smeten.

3.8 av 5 (5 recensioner)
Chokladkaka med honungsglasyr
  • Förberedelser: ca 60 minuter.
  • Tillagning ca: ca 45 minuter
  • Klart på: 1 timme och 45 minuter
  • 10-12 Bitar
  • Pâtisserie
Chokladkaka med honungsglasyr har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 555 kcal

Chokladkaka med honungsglasyr

Ingredienser Chokladkaka med honungsglasyr

  • 100 gram mörk choklad (bruten i bitar)
  • 275 gram ljust muscovadosocker
  • 225 gram mjukt smör
  • 125 ml flytande honung
  • 2 ägg
  • 200 gram vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk kakao
  • 2,5 dl kokande vatten
  • Glasyren:
  • 0,6 dl vatten
  • 125 ml flytande honung
  • 175 gram mörk choklad
  • 75 gram florsocker

Gör såhär

  1. Ta fram alla ingredienser från kylen och låt dem bli rumsvarma.
  2. Smält under tiden chokladen till kakan i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Ställ åt sidan och låt svalna en aning.
  3. Sätt ugnen på 180 grader och smörj och bröa en springform, 23 cm i diameter.
  4. Vispa socker och rumsvarmt smör till en krämig konsistens, och blanda i honung.
  5. Tillsätt ett ägg tillsammans med en matsked av mjölet och vispa. Tillsätt sedan det andra ägget, även det tillsammans med en matsked mjöl.
  6. Vänd ner den smälta chokladen.
  7. Sikta ner mjöl, kakao och bikarbonat och blanda.
  8. Blanda till sist i det kokande vattnet.
  9. Häll smeten i springformen, grädda mitt i ugnen i ca 1 – 1,5 timme. Kolla efter 45 minuter, lägg på ugnsfolie om kakan börjar bli mörk. Kolla sedan kakan var 15:de minut.
  10. Låt kakan svalna helt.
  11. Glasyren:
  12. Hacka chokladen fint.
  13. Koka upp vatten och honung i en ganska liten kastrull.
  14. Blanda ner den hackade chokladen. Rör till en slät smet och låt stå några minuter.
  15. Vispa ner florsocker.
  16. Placera kakan på ett fat, och lägg folie runt kanten på fatet – på det sättet hamnar inte så mycket glasyr på fatet.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier Choklad - ReceptSmåkakor

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13282 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se