Chocolate chunk muffins

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Om du gillar chocolate chip cookies, kommer du älska dessa muffins! Bakade på både strösocker och farinsocker, med bitar av mörk och vit choklad i. Goda som de är, men även med frosting på. Bakade efter ett recept i Martha Stewarts bok Cupcakes.

  • 3,4 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 225 gram rumsvarmt smör
  • 1,7 dl strösocker
  • 1,7 dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2,25 dl mjölk
  • 100 gram mörk choklad
  • 100 gram vit choklad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 190 grader och placera muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Vispa smör och båda sockersorterna till en ljus, fluffig smet.
3. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i vaniljextrakt.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål.
5. Tillsätt mjölblandningen varvat med mjölken i äggsmeten. 6. Hacka chokladen och vänd ner i smeten.
7. Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter.
8. Låt dina muffins svalna på galler.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 15 =