Cheesecake med smak av citron

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

En god och krämig glasstårta, prova gärna med varm hjortronsylt till.

  • 130 gr florsocker
  • 3 ägg
  • 200 gr philadelphiaost
  • Rivet skal från en citron (endast det gula)
  • Saften från en citron
  • 3 dl vispgrädde
  • 12 digestivekex
  • 200 gr hjortronsylt

Gör så här

1. Dela äggen, vispa socker och äggulorna luftiga, blanda i philadelphiaosten.
2. Vispa grädden i en bunke och äggvitorna i en annan
3. Blanda grädden i ostblandningen rör sedan ned citronsaften och det rivna citronskalet, blanda sist i de vispade äggvitorna.
4. Krossa digestivekexen och lägg hälften i botten på en springform med löstagbar botten, slå smeten över och lägg resterande kexsmulor på toppen.
5. Sätt i frysen och låt den vara i minst fem timmar. Låt den gärna stå 20 minuter i kylen innan ni serverar den tillsammans med hjortronsylten.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fyra =