Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Göteborgare

Att baka Göteborgare tar lite tid men är väl värt besväret. De är försvinnande goda och passar när det är kalas, både på sommaren och vintern.

3.6 av 5 (30 recensioner)
Göteborgare
  • Förberedelser: ca 20 minuter.
  • Tillagning ca: ca 30 minuter
  • Klart på: 50 minuter
  • 24 Göteborgare
  • Pâtisserie
Göteborgare har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 492 kcal

Göteborgare

Ingredienser Göteborgare

  • Ugnstemperatur 200°C, varmluft 175°C
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • ½ ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Garnering: mandelkant
  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Fyllning: mazarinmassa
  • 100 g mandelmassa
  • 50g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • Hallonsylt eller röd vinbärsgelé
  • ¾ dl florsocker
  • 2-3 tsk vatten

Gör såhär

  1. 2-3 tsk vatten
  2. Blanda matfett, socker, ägg och nästan allt mjöl i en matberedare eller på ett bakbord.
  3. Låt degen vila i kylskåpet, ca 30minuter.
  4. Riv mandelmassan till kanten och blanda med äggvita till en slät smet.
  5. Riv mandelmassa till fyllning, rör matfettet smidigt och blanda med mandelmassa och det uppvispade ägget, lite i taget.
  6. Kavla ut mördegen.
  7. Använd ett kakmått, ca 8-9 cm i diameter och ta ut 12 st runda kakor som du lägger på bakplåtspapper.
  8. Bred ut fyllningen på kakorna men lämna tomt ute på kanterna.
  9. Spritsa mandelmassesmet som en kant runt kakorna. Använd en tyll om du vill ha mönster, tex stjärn- eller korgtyll.
  10. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
  11. Bred lite sylt eller gelé på mazarinmassan i mitten.
  12. Glasera med florsocker utrört i lite vatten.
  13. Dela kakorna i halvmånar.
  14. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Doppa sedan den raka kanten på kakorna i chokladen och låt stelna.

Lyckas med mat tipsar!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier Småkakor

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13282 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se