Browniemuffins med cookie dough-frosting

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Browniemuffins med cookie dough-frosting är härliga, chokladiga brownies i minimuffinsformat toppade med en krämig kakdegs-frosting, allt det goda i livet i en och samma munsbit!

  • 1,7 dl strösocker
  • 4 msk mjukt smör
  • 1 msk vatten
  • 2,25 dl mörka chokladknappar
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1,7 dl mjölkchokladknappar
  • Frosting
  • 90 gram mjukt smör
  • 1,7 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2,8 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 4 msk mjölk
  • 2,25 dl hackad choklad (ljus eller mörk, det du föredrar)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Placera minimuffinsformar i en minimuffinsplåt.
3. Blanda socker, smör och vatten i en skål som tål mikrovågsugn. Kör i micron i ca 45 sekunder, tills smöret smält.
4. Blanda i 1 dl av den mörka chokladen, rör tills chokladen har smält.
5. Blanda i ägg och vaniljextrakt.
6. Tillsätt mjöl och bikarbonat och rör om tills allt är blandat.
7. Låt smeten svalna till rumstemperatur.
8. Blanda i resterande mörk choklad och mjölkchokladen.
9. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ca 10 minuter. Prova med sticka, de ska vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna helt innan du brer på frosting.

Gör frostingen såhär

1. Blanda smör och socker till en krämig massa.
2. Tillsätt vaniljextrakt och blanda väl.
3. Blanda i mjöl och salt så att du får en degig massa.
4. Rör i mjölken och blanda till en fluffig frosting.
5. Vänd ner chokladen.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 12 =