Kontakta oss
Prisjakt
4.69 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Seg Brownie toppad med pekannötskaramell

Seg brownie där chokladens beska möter karamellsåsens sötma.

3.52 av 5 (31 recensioner)
Seg Brownie toppad med pekannötskaramell

Den här kakan är to die for! Härlig chokladbrownie med ett segt täcke av kola och pecannötter. En riktig vinnare på dessertbordet!

  • Förberedelser: ca 30 minuter.
  • Tillagning ca: ca 30 minuter
  • Klart på: 60 minuter
  • 10 - 12 bitar
  • Pâtisserie
Seg Brownie toppad med pekannötskaramell har ett uppskattat näringsvärde per 100 gram på
  • 400 kcal

Seg Brownie toppad med pekannötskaramell

  • 1,2 dl strösocker
  • 1,2 dl mörkt muskovadosocker
  • 90 gram smör
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1,8 dl bra kakao
  • 0,6 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 krm bakpulver
  • 2,4 dl mörk 70 % choklad
  • Karamell
  • 1,6 dl strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 60 gr smör
  • 45 gr grädde
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 60 gr pekannötter grovt hackade

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 175°C och smörj en ugnsform som är 25 x 20 cm (om du vill kan formen fodras med bakplåtspapper så bakverket kan lyftas ut enkelt).
  2. Blanda strösocker, muskovadosocker och smör. Kör försiktigt i mikrovågsugn tills smöret smält. Låt svalna något. Tillsätt äggen och vanilj.
  3. Blanda kakao, mjöl, salt och bakpulver och rör ned i smörblandningen, blanda tills smeten är slät. Rör ned hackad choklad (eller chokladknappar).
  4. Häll smeten i den förberedda formen och grädda i 30 minuter.
  5. Karamell:
  6. Blanda strösocker och sirap och låt blandningen puttra på medelvärme på spisen under omrörning. Blandningen kommer att smälta, den blir honungsfärgad och snart får den en mörkare karamellfärg.
  7. Så snart den är karamellfärgad, tillsätt smöret. Tillsätt grädden och rör om väl tills bubblandet avtar. Tillsätt salt, nötter och vanilj. Ställ åt sidan för att svalna.
  8. När karamellkrämen har svalnat tillräckligt länge, är tjock men ändå hällbar slår du krämen över din brownie. Om smeten stelnat kan du värma upp den igen tills den är hällbar igen.

Lyckas med mat tipsar!

  • Byt ut pecannötterna mot t.ex. jordnötter om du vill ha en lite annan smak på kakan.
  • Använd en ugnsform av hög kvalitet för dina brownies.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier Småkakor

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13188 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se