Blåbärssufflé

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Recept på blåbärs sufflé som du enkelt kan förbereda ett par timmar innan gästerna kommer.

  • 225 g frysta blåbär
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

1. Koka ihop blåbär, majsstärkelse och 1 dl socker till en kräm (rör om ofta), låt svalna.
2. Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt 1 dl socker, lite i taget. Vänd ner 1/3 av äggvitan i blåbärskrämen, rör tills den är slät. Vänd sedan ner resten av äggvitan med slickepott.
3. Slå smeten jämt fördelat i smörade och sockrade suffléformar. Grädda i 200 grader ca 14 min i nedre delen av ugnen. Pudra med florsocker och servera med vaniljglass.

Tips!
Fyll formarna med sufflésmeten och ställ in i kylen tills det är dags att grädda.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tre =