Blåbärskaka

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 4Röster medel: 1,50 av 5
Loading...

Ett recept på en snabb och saftig blåbärskaka som kan serveras som den är utan grädde eller sås.

  • Blåbärskaka
  • Värt att veta om
  • Vetemjöl special
  • Blåbär
  • Se liknande recept
  • Kakor
  • Gillar du att fynda?
  • Kolla då in webbutiken lyckasmedmat.se där hittar du massor av köksredskap!
  • Besök webbbutiken här.
  • Köksredskap på internet, www.lyckasmedmat.se
  • Pajrecept
  • Gillar du pajer kolla då in sajten pajrecept.nu.
  • Läs mer här på lyckasmedmat.se!
  • Tipsa en vän om detta recept: Blåbärskaka
  • Blåbärskaka
  • Ingredienser: 30-35 små bitar portioner
  • 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 gr smör (kylskåpskallt)
  • pärlsocker
  • blåbär ca ½ liter

Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör sedan ner blandningen med ägg och socker.
3. Använd bakplåtspapper eller smörj och bröa en långpanna ca 25 x 35 cm.
4. Häll smeten i formen och strö blåbär (eller något annat bär) jämnt fördelat över hela ytan.
5. Hyvla tunna smörskivor med hjälp av en osthyvel över smeten och strö till sist pärlsocker över.
6. Grädda ca 20-25 minuter i 200 grader, kontrollera med provsticka.

En snabb och enkel blåbärskaka som serveras som den är eller med vispad grädde.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =