Asiatiska kycklingspett

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Asiatiska kycklingspett med smak av ingefära, marinerade i kokosmjölk är en perfekt rätt på buffén eller varför inte till en fredagsmiddag. Kycklingspetten kan grillas eller stekas och servera gärna med en fräsch sallad.

  • Spett
  • 400 gr kycklingfilé i långa strimlor
  • 8 blötlagda trägrillspett
  • Marinad
  • 2 msk palmsocker
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk japansk soya
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk torkade koriander
  • 2 msk sweetchilisås
  • 1 pressad vitlökklyfta
  • 3 dl kokosmjölk

Gör så här

Blanda alla kryddor, socker och kokosmjölk, koka tills sockret löst sig. Låt svalna och häll sedan 2/3 av marinaden över kycklingen. Marinera i kylen, minst tre timmar, helst över natten.

Lyft upp kycklingen från marinaden och trä dem sedan på blötlagda träspett, grilla eller stek dem på hög värme och pensla under tiden med den sparade marinaden. Servera dem på en fräsch sallad.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tolv =