Apelsin -och mandelmuffins

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Recept på gluten och laktosfria muffins med smak av apelsin och dekorerade med mandelspån.

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 80 g mandelmjöl
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 dl mandelspån
  • florsocker till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 170 grader. Placera ut muffinsformar i bakplåtens fördjupningar.
Vispa ägg och socker pösigt. Smeten ska vara ljus och tjock.
Tillsätt rivet apelsinskal, mandelmjöl och potatismjöl. Se till att allt blir väl blandat.
Skeda eller spritsa ut smeten i muffinsformarna. Fyll formarna till 3/4.
Strö lite mandelspån över. Grädda små muffins ca 10-12 minuter, stora ca
18-20 minuter.
De ska ha rest sig och vara gyllenbruna. Kontrollera med en provsticka.
Låt dem svalna på ett galler och sedan kan du dekorera med siktat florsocker.
Originalrecept som vi ändrat lite i från Susanna Blakes bok ”Muffins och små pyntade cupcakes”
På bilden har vi toppat dem med en vit chokladfrosting.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − nio =