Ansjovisfylld strömmingsflundra

Bilden inskickad av

1 Stärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta receptet!
Loading...

Smakfulla ansjovisfyllda strömmingsflundror, en variant av en gammal klassiker. Serveras med potatismos och ett gott knäckebröd.

  • 800 gr strömmingsfiléer
  • 2 dl grovt dinkelmjöl eller rågmjöl
  • 1 dl hackad dill
  • 100 g smör
  • 1 burk Grebbestads ansjovis (125 gr) hackad i små bitar

Gör så här

1. Blanda hälften av smöret, dillen och den hackade ansjovisen

2. Strö mjölet på en plåt och lägg på hälften av strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt.

3. Fördela ansjovissmöret på strömmingsfiléernas insidor.

4. Lägg på resten av filéerna med köttsidan mot smöret och tryck till lite. Vänd strömmingsflundrorna i mjölet, stek i resterande smör på medelvärme 2-3 minuter på varje sida.

Servera med ett gott potatismos och hårt knäckebröd.

Kommentera

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 11 =